Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Kurczak po amerykańsku
Kurczak po amerykańsku Drukuj Wy¶lij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 1 kurczak (lub cz±stki kurczaka)
- 3 łyżki m±ki
- 2 jaja
- 4 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz
- 3 łyżki ziół (bazylia, szałwia, tymianek)
- olej do smażenia

  Kurczaka natrzeć sol± i pieprzem. Porcje mięsa obtaczać najpierw w m±ce, potem w roztrzepanych jajach i na koniec w bułce tartej z ziołami. Smażyć w głębokim oleju.
  Tego kurczaka można przyrz±dzić również (znacznie szybciej) we frytkownicy. Smażyć w temp. 180 stopni.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka