Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Kuleczki drobiowe
Kuleczki drobiowe Drukuj Wy¶lij znajomemu
Redaktor: Irek   

- 40 dag piersi z kurczaka (lub indyka)
- białko
- 2 łyżki m±ki ziemniaczanej
- 2 łyżki sosu sojowego (ciemnego)
- szczypior z 2 dymek
- olej do smażenia

  Mięso pokroić na kawałeczki i skropić sosem sojowym. Białko roztrzepać z m±k± ziemniaczan± i 1/2 łyżki sosu sojowego. Wsypać szczypior, wymieszać. Mięso obtaczać i smażyć na złoto.
  Potrawa ta nie wymaga soli, dzięki dodaniu do niej sosu sojowego. Pyszne z ziemniakami, ryżem, białym pieczywem. Do panierki można też dodać ziarna sezamu.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka