Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Smażona wieprzowina
Smażona wieprzowina Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 50 dag wieprzowiny
- 2 łyżki oliwy
- 2 duże cebule
- 2 świeże papryki (czerwone)
- 4 duże pomidory
- sól, pieprz
- papryka w proszku

  Oliwę rozgrzać na patelni i zesmażyć na niej drobno posiekane cebule. Wsypać łyżeczkę papryki w proszku i obrane ze skórki, rozgniecione pomidory. Smażyć ok. 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać wieprzowinę, pokrojoną świeżą paprykę i smażyć ok. 10 minut, aż mięso zrobi się miękkie.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka