Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Placuszki z piersi kurczaka
Placuszki z piersi kurczaka Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- 4 jajka
- 3 łyżki mąki kartoflanej
- sól, pieprz
- niebieska Vegeta
- olej do smażenia

  Pierś pokroić na małe kawałeczki, pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulkę bardzo drobno posiekać. Wszystko razem dokładnie wymieszać, aby uzyskać luźną konsystencję. Do smaku doprawić solą, pieprzem i niecałą łyżeczką Vegety. Smażyć jak placki kartoflane, nakładając dużą łyżką porcje ciasta na patelnię.
  Są pyszne na ciepło z ziemniakami i na zimno z białym pieczywem i majonezem.

 

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka