Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Gulasz z kurczaka
Gulasz z kurczaka Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 50 dag piersi z kurczaka
- 4 małe cebule
- 25 dag mrożonej fasolki szparagowej
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
- szklanka bulionu z kostki
- strąk czerwonej papryki

  Cebulę obrać, podzielić na ćwiartki i podsmażyć na oleju. Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Smażyć razem ok. 5-8 minut, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy całość lekko się zrumieni, wlać gorący bulion. Dusić aż mięso będzie miękkie. W połowie duszenia dodać fasolkę. Doprawić solą i pieprzem.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka