Sznycle Drukuj Wy¶lij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 5 dużych cebul
- 4 sznycle wieprzowe (po ok. 15 dag)
- 3 łyżki sklarowanego masła
- pieprz, sól
- 1 łyżka m±ki

  Cebule obrać i bardzo drobno posiekać. Kotlety opłukać i osuszyć. Masło rozgrzać na dużej patelni, włożyć kotlety i smażyć ok. 4 minut z każdej strony. Wyj±ć, doprawić sol± i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce.
  Na tłuszcz ze smażenia mięsa włożyć cebulę i usmażyć na chrupi±co. Oprószyć m±k±.
  Podawać z ziemniakami i zielon± sałat±.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka