Strona powitalna arrow Z ziemniaków i ryżu arrow Szwedzkie kotlety mielone
Szwedzkie kotlety mielone Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   
- gotowany burak (10 dag)
- 2 ugotowane ziemniaki (10 dag)
- 1 jajko
- 3 łyżki śmietany (18%)
- 1 łyżka pokrojonych korniszonów
- 4 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki oleju

  Ziemniaki rozgnieść na puree i razem ze startym na drobnej tarce burakiem dodać do mięsa. Podczas wyrabiania masy kolejno dodawać: jajko, śmietankę, drobno posiekaną cebulę zeszkloną na łyżce oliwy, korniszony, sól i pieprz. Z masy formować małe kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z frytkami lub smażonymi ziemniakami.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka