Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Kotlety cielęce w sosie
Kotlety cielęce w sosie Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 4 kotlety cielęce
- 2 małe cebule
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 80 dag pomidorów w zalewie (obranych ze skórki)
- sól, pieprz
- 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach
- łyżka masła

  Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w piórka, czosnek posiekać. Warzywa zeszklić na 1 łyżce oliwy. Dodać koncentrat pomidorowy i pomidory z zalewą. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu, ok. 20 minut bez przykrycia.
  Ziemniaki obrać, pokroić na plastry. Dodać do sosu pomidorowego, podgrzać, doprawić solą i pieprzem.
  Kotlety umyć, osuszyć doprawić. Na dużej patelni rozgrzać masło i resztę oliwy. Włożyć kotlety, smażyć po 5-6 minut z każdej strony. Podać na sosie pomidorowym.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka