Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Kurczak w płatkach kukurydzianych
Kurczak w płatkach kukurydzianych Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Irek   

- 1 podwójna pierś z kurczaka
- płatki kukurydziane
- sól, pieprz
- smalec do smażenia
- 1 jajko
- można dać do płatków starty parmezan

  Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety (jeśli pokroimy wzdłuż, nie trzeba będzie ich zbijać). Osolić. W miseczce rozgnieść (dłonią) trochę płatków kukurydzianych, ewentualnie dosypać parmezan. Do drugiej miseczki wbić jajo, dosypac trochę pieprzu, rozkłócić. Kotlety panierować w jajku i w płatkach, smażyć na złoto. Podawać z ugotowanymi kartoflami, z surówkami z pomidorów lub po prostu z pieczywem.

 

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka