Strona powitalna arrow Sery i makarony arrow Makaron pieczarkowo - serowy
Makaron pieczarkowo - serowy Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- paczka makaronu Lubella (np. wstążki)
- 40 dag pieczarek
- 30 dag żółtego sera (starego na tarce o grubych oczkach)
- 2 cebule
- sól, pieprz

  Drobno posiekaną cebule smażymy na złoto. Pieczarki siekamy na drobno i smażymy na maśle do lekkiego zrumienienia. Mieszamy z cebulką, doprawiamy solą i pieprzem.
  Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i z powrotem wrzucamy do garnka, w którym się gotował (jeszcze ciepłego). Dodajemy pieczarki, mieszamy i przesypujemy startym serem. Ser pod wpływem ciepła ładnie wszystko poskleja.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka