Grzanki z serem Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 4 kromki bułki paryskiej
- 4 plastry żółtego sera (np. edamskiego)
- mała cebula
- 8 dag pieczarek
- 4 łyżki tłuszczu (masła lub oliwki)
- sproszkowana papryka, pieprz, sól

  Pokroić pieczarki na cienkie plasterki, cebulkę posiekać na drobno, podsmażyć aż do odparowania wody. Kromki posmarować pozostałym tłuszczem, obłożyć pieczarkami doprawionymi solą i pieprzem, przykryć plasterami sera (ser nie powinien wystawać poza bułkę), posypac papryką. Zapiekać ok. 10 minut w 180 stopniach C. Podawać z ketchupem.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka