Spaghetti Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 40 dag makaronu spaghetti
- oliwka
- 4 łyżki startego parmezanu
- 50 dag mięsa mielonego
- 15 dag surowej, wędzonej szynki (może być też boczek)
- 2 cebule
- 1/2 łyżeczki oregano
- 50 dag pomidorów z puszki
- 5 łyżek przecieru pomidorowego
- sól, pieprz

  Jedną cebulę obrać i drobno posiekać. Pomidory grubo pokroić. W głębokim rondlu zeszklić na oliwie cebulę. Dodać pomidory, koncentrat i przyprawy. Gotować ok. 20 minut, potem przetrzeć przez sito.
  Drugą cebulę drobno posiekać, zeszklić, włożyć do niej mięso i podsmażyć. Szynkę pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa. Podlać kilkoma łyżkami wody lub bulionu, dodać przyprawy, dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Połączyć z sosem, wymieszać, dusić kilka minut.
  Makaron polać sosem, posypać serem i oregano.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka