Lasagne z mięsem Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- 10 - 15 płatów lasagne
- 40 dag mielonego mięsa
- cebula
- 20 dag pieczarek
- czerwona papryka
- 2 pomidory
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- olej
- żółty ser

  Lasagne obgotować, cebulę zeszklić, przesmażyć z mięsem, dodać pokrojoną paprykę, pieczarki i pomidory, poddusić, przyprawić. Dno natłuszczonej formy żaroodpornej wyłożyć płatami ciasta. Położyć warstwę farszu, przykryć ciastem i tak dalej aż do wyczerpania składników.Wierzchnią warstwę ciasta posmarować sosem z koncentratu i 2 łyżek wody, posypać startym serem żółtym. Piec ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni C. Aby się nie rozpadła, kroimy 15 minut po upieczeniu.

22.11.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka