Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Złote kawałki kurczaka
Złote kawałki kurczaka Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- pierś z kurczaka
- mąka pszenna
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- papryka w proszku
- czosnek granulowany
- 2 łyżki oleju
- olej do smażenia (lub frytura)

    Pierś myjemy, osuszamy i kroimy na nieduże kawałeczki. Oprószamy przyprawami, skrapiamy dwiema łyżkami oleju i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
    Kawałki kurczaka panierujemy w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoto. We frytkownicach ustawiamy temperaturę 180 stopni. Podajemy z frytkami.

 

 

01.12.2008.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka