Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Gulasz z kurczaka z warzywami
Gulasz z kurczaka z warzywami Drukuj Wy¶lij znajomemu
Redaktor: Marta   
- jedna podwójna pier¶ z kurczaka
- 2 cebule
- 2 papryki (różne kolory)
- 2 z±bki czosnku
- 15 dag pieczarek
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- pół pora
- 3 łyżki czerwonego wina
- 3 łyżki sosu sojowego (ciemnego)
- olej
- m±ka
- sól, pieprz, papryka w proszku
- rosołek wołowy
- łyżka wegety lub Ziarenek Smaku

    Kurczka myjemy, osuszamy, kroimy w paski lub kostkę według gustu. Nacieramy czosnkiem, sol±, pieprzem, układamy w misce i marynujemy w sosie sojowym, winie i oleju.
    Warzywa kroimy, pora i cebule w talarki, pozostałe warzywa w kostkę lub paski. Kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju w głębokiej patelni, zdejmujemy i odstawiamy. Na patelnię, na pozostały po mięsie tłuszcz, kładziemy warzywa i przesmażamy. Dodajemy pieczarki, mięso, podlewamy szklank± wody z rozpuszczonym rosołkiem, przykrywamy i dusimy razem około 15 minut. Doprawiamy wedle smaku.
    Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

13.01.2009.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka