Strona powitalna arrow Dania z mięs arrow Duszona wątróbka
Duszona wątróbka Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- smalec
- sól
- listek laurowy
- mąka

    Wątróbkę myjemy i osuszamy. Na patelni roztapiamy smalec, kawałki wątróbki obtaczamy w mące i smażymy pod przykryciem na złoto. Solimy po usmażeniu, po czym przekładamy do garnka. Całość podlewamy wodą, dorzucamy listek laurowy, przykrywamy, dusimy na małym ogniu.
    Cebule kroimy w krążki i przesmażamy na tłuszczu ze smażeniu wątróbki. Dodajemy łyżkę mąki, mieszamy, dodajemy do wątróbki. Dusimy razem około 10 minut.
 
 
15.01.2009.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka