Strona powitalna arrow Sery i makarony arrow Makaron z truskawkami
Makaron z truskawkami Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Marta   

- około 1kg truskawek (świeżych bądź mrożonych)
- 400ml śmietanki 12%
- 3-4 łyżki cukru pudru
- 250g makaronu (najlepiej świderków lub wstążek)

    Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, wrzucamy do wysokiej miski. Miksujemy rozdrabniaczem na miazgę, można zostawić kilka większych kawałków. Dodajemy śmietankę i cukier puder, mieszamy i wstawiamy do lodówki.
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki oleju lub oliwy. Odlewamy, przelewamy wrzątkiem. Wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanymi zimnymi truskawkami.

 

 

10.06.2009.
 
http://kuchnia.kolonia.gda.pl, Powered by Joomla and Designed by SiteGround web hosting
statystyka